Inspirationsdage i drama og teater i praksis

Den Frie Lærerskoles kursuscenter Borgen udbyder to spotkurser i drama og teater i praksis i foråret 2023. Her er der fokus på praksis, men vi arbejder hele tiden ud fra et teoretisk og didaktisk perspektiv. Det bliver et forrygende døgn, med kreativ og dramatisk fart over feltet og masser af input til at forny og kvalificere din drama- og teaterpraksis i skolen.

Dans, koreografi og instruktion af skoleforestillingen

• Hvordan får jeg mine elever til at forstå rollens hensigt og hvad, der udløser replikken?
  • Hvordan kan jeg arbejde med at gruppen hjælper den enkelte i figurarbejdet?
  • Hvordan kan jeg på en overskuelig og givende måde instruere store grupper?
  • Hvordan får jeg dansen med i skoleforestillingen?

Det sætter dette spotkursus fokus på. Du vil møde fire forskellige undervisere med forskellige tilgange til instruktion.

Underviserne

Sofie Christiansen: Dans og koreografi i forestillingen.  (Koreograf. Kunstnerisk leder. sArt Danseteater.)

Inger Eilersen: Artistic respons. (Instruktør og lektor. Scenekunstskolen)

Astrid Guldhammer: Instruktion af store grupper  (Børnekulturkonsulent. Dramaturg. Forfatter. Børnekulturhuset)

Hanne Kirk: Hvad udløser replikken og rollens hensigt? Dramaturg, forfatter. Underviser på Den Frie Lærerskole)

Torsdag d. 19.01.2023 kl.10.15 – fredag d. 20.01.2023 kl.12.15

Den frie Lærerskole, Svendborgvej 15, Ollerup, 5762 Vester Skerninge

4000 kr. + moms, som dækker undervisning, kost og logi på enkeltværelser.

Du kan ansøge kompetencefonden om individuel støtte til kurset.

Info om Den Statslige Kompetencefond: Link

Nye devisingmetoder – at generere materiale til forestillinger

• Hvordan skaber jeg materiale til en forestilling sammen med mine elever, så de får medejerskab til projektet?

• Hvordan kan jeg rammesætte og stadig skabe rum for den kollektive kreativitet?

På dette kursus bliver du præsenteret for og afprøver en række nyudviklede devising metoder som er velegnede i drama og teaterarbejdet i skolen: Vi diskuterer hvordan vi udvælger, hvad der kan bruges i forestillingen.

Underviserne

Hanne Kirk: ”Long-form tidskarrusel” samt ”Auto-impro”.    (Dramaturg, forfatter. Underviser på Den Frie Lærerskole)

Louise Ubbesen Tange og Ditte Skov: Benspænds-stafetten   (Lærere. Speciale om kreativitet og devising-processer)

Astrid Guldhammer: Mikrofonen og faste vendinger samt Kontekst-karrusellen (Børnekulturkonsulent. Dramaturg. Forfatter. Børnekulturhuset)

Torsdag d. 20.04.2023 kl.10.15 – fredag d. 21.04.2023 kl.12.15

Den frie Lærerskole, Svendborgvej 15, Ollerup, 5762 Vester Skerninge

4000 kr. + moms, som dækker undervisning, kost og logi på enkeltværelser.

Du kan ansøge kompetencefonden om individuel støtte til kurset.

Info om Den Statslige Kompetencefond: Link